Ciorba acra de dovlecel si pastai

de simona72 in Supe/Ciorbe, 3 Aug 2013 | 5981 vizualizari

 

O ciorba de vara simpla,cu legume, fara carne, dar delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel tanar, nu foarte mare
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia mare
  • 1 mana buna de fasole verde
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 1 cescuta orez
  • 3-4 catei usturoi
  • frunze proaspete de telina si patrunfel tocate marunt
  • sare
  • 1 lingura concentrat de legume
  • 500-600 ml bors
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba acra de dovlecel si pastai:

In oala in care vrem sa facem ciorba punem uleiul la incins. Adaugam ceapa taiata marunt si lasam sa se caleasca putin. Adaugam legumele spalate ,curatate si taiate ca pt ciorba:morcovul, ardeiul, telina, radacina de patrunjel si le lasam 3-4 minute sa se caleasca. Adaugam apa si lasam 30 minute sa se fiarba legumele. Dovlecelul il curatam de coaja si-l taiem cubulete de aproximativ 1-2 cm. Fasolea pastai sa fie din cea ingusta si frageda, rupem capetele si o spalam sub jet de apa si o adaugam in ciorba impreuna cu dovlecelul taiat cubulete. Lasam sa fiarba 10-15 minute, adaugam orezul si borsul,usturoiul pisat, iar cand orezul este fiert se aduga concentratul de legume, sare dupa gust si verdeata tocata marunt.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

serviti cu o lingura de smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acra de dovlecel si pastai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba acrisoara de legume a la grec