Ciorba de burta

de luminita20_2006 in Supe/Ciorbe, 20 Dec 2009 | 7317 vizualizari

 

am facut pentru prima data aceasta ciorba si pot sa zic ca am avut niste emotii mai ceva ca la un examen....rezultatul......excelent

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta
  • 2 bucati rasol de vacuta
  • 1 morcov mare sau 2 mici
  • 1/2 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 5 oua mari
  • ~600 gr smantana
  • 5 l apa
  • otet
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta se spala , iar rasolul se pune in apa rece. Se pune la fiert apa, iar cand a dat in clocot se opareste burta si carnea, dupa care se arunca apa.

Se curata legumele si se  pun in oala sub presiune, apoi deasupra se adauga burta si rasolul. Se pun 5 l apa si se da la fiert 2 ore. Cand e gata se scoate burta si se taie fideluta, morcovul se da prin razatoarea mica la fel si celelante legume. Zeama in care au fiert toate acestea se strecoara, ca si fie zeama limpede.  se adaua toate in oala si se da la fiert inca 15 min. Ouale se bat cu telul apoi se adauga smantana si cate un pic din zeama, dupa care se toarna toata peste ciorba.

Se acreste cu otet fiecare dupa gustul sau si se poate servi si cu usturoi pisat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Nicolae 1

21.12.2009, 09:54

am facut-o, si a iesit f.buna...

MIMI 1

21.12.2009, 11:21

mmm foarte buna,dar iti dau un sfat si sper sa nu te superi.
Ca sa iasa putin galbena sa nu fie asa alba,la sfarsit rade un morcov pe razatoarea fina si il calesti in putin ulei pana se face galben portocaliu,dupa care il pui in strecuratoare fina si il introduci in oala dar nu dai drumul la morcov si tii sita deasupra in oala si (speli )morcovul cum sar spune si ai sa vezi ce efect si aspect are.
Mie imi place la nebunie ciorba de burta si astept sa fac si eu de sarbatori.

luminita20_2006 1

21.12.2009, 21:29

multumesc pt sfat mimi.....am sa fac data viitoare asa...oricum mi-a iesit galbenea si asa....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta "a la Flori"