Ciorba de burta cu smantana

de epurasha2bb in Ciorbe, 27 Iul 2010 | 18959 vizualizari

 

e una din preferatele mele

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de burta de vita prefiarta si taiata suvite din comert din congelator
  • 1 os de vita cu putina carnita
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacinuta de telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 4 graunti usturoi
  • 1 ardei gras galben
  • 1 galbenus crud
  • 1 ardeias iute
  • 1 cutiuta de smanatana grasa
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri otet
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta cu smantana:

Se decongeleaza burta suvite si se pune apoi in apa cu putina sare.

Intr-o oala mare cu apa se pune la fiert osul de vita cu carne si putina sare.Se lasa sa fiarba bine de tot,  sa dea gust zemii, se ia spuma si apoi se scoate si se adauga legumele curatate de coaja dar intregi.Se lasa la fiert pana ce zeama se albeste si devine putin opaca.Se adauga acum burta si se scot legumele.Se mai lasa cam 35-40 de minute sa se inmoaie si burta.

Separat pregatim smantana pentru final,amestecam cu piper, faina, otet si un galbenus de ou crud.Apoi adaugam si grauntii de usturoi zdrobiti.

Se toaca patrunjelul verde si s epresara deasupra in momentul servirii.

Se serveste cu ardei iute alaturi si cu inca un castronel de smantana simpla alaturi.Cui ii place poate servi si o pasta de hrean alaturi, eu prefer usturoiul.

TIPS-URI

1

puteti pastra o parte din legume in ciorbica taiate rondelute mici, in special cele albe care nu strica aspectul ciorbitei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana