Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca

de katty in Ciorbe, 30 Dec 2016 | 15023 vizualizari

 

Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca
Ciorba de burtă este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Acest preparat tradițional este adesea servit în restaurantele românești și este preferat în special în timpul sezonului rece, datorită aromei sale bogate și a proprietăților sale reconfortante.
Ciorba de burtă este adesea servită fierbinte, însoțită de pâine proaspătă, ardei iute murat și, uneori, cu un adaos de smântână suplimentară. Este considerată un fel de mâncare reconfortant și este populară în special în timpul meselor de prânz sau ca remediu pentru mahmureală.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca
  • 1 kg burta (eu am folosit burta prefiarta, taiata fideluta)
  • 2 oase groase de vita, cu maduva cu putina carne pe ele
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 bucata pastarnac
  • 3 galbenusuri
  • smantana (cat va lasa inima sau silueta )
  • 2-3 catei de usturoi
  • otet dupa gust
  • sare
  • piper macinat
  • 1-2 linguri de ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca:

Cum se prepara Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca

Punem oasele in apa rece cam 30 de minute pentru a elimina din sange, apoi le scurgem si le punem cu apa rece la fiert. Spumam cat este nevoie pentru a obtine o zeama limpede si fierbem pana carnea de pe os se inmoaie bine (eu folosesc o oala sub presiune pentru a reduce timpul).
Cand oasele au fiert suficient oprim focul si scurgem zeama printr-o sita.
Curatam legumele, le spalam bine, apoi ceapa o tocam fin, iar morcovul si albitura le dam pe razatoarea mica.
Punem mai intai morcovul la calit in uleiul incins, apoi adaugam, pe rand, albitura si ceapa. (Ciorba va avea astfel o culoare minunata). Cand legumele s-au inmuiat putin stingem cu cate un polonic de supa de oase si lasam sa fiarba pana s-au inmuiat bine. Adaugam toata supa de vita, burta fideluta si otet dupa gust (1-2 linguri). Fierbem in jur de 20-30 de minute in functie de cat de moale este burta. Potrivim gustul de sare si piper si daca este prea groasa mai adaugam apa.
Intr-un castronel adanc punem smantana, galbenusurile si usturoiul maruntit. Omogenizam cu o furculita si turnam cu un polonic cate putina zeama fierbinte. Stingem focul si turnam amestecul de oua si smantana in oala, amestecand continuu.

Serviti ciorba cu smantana si ardei iute murat si o felie de paine de casa. Recomandam si snitele din burta

TIPS-URI

1

 Puteti sa renuntati la usturoi daca nu va place gustul sau puteti sa il serviti separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta