Ciorba de cartofi cu carnat afumat de casa si tarhon

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 18 Apr 2021 | 3672 vizualizari

 

 Ciorbita aceasta a iesit exact asa cum o doream. Noi in Ardeal gatim multe ciorbe cu smantana. Pe aceasta am dorit-o in mod special fara. Partea interesanta este ca pana la pozat fazele intermediare, am mancat aproape tot carnatul prajit :))) Ce sa-i faci ? Miroseau prea bine si erau prea rumeni .A trebuit sa suplimentez portiile carnat .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartof
  • 500 gr carnat afumat de casa
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mici rosii
  • 2 tite telina apio
  • 2 fire marar verde tocat
  • 1 felie telina radacina
  • 1 lingurita boia
  • 1 foie dafin verde
  • 1pahar mare de bulion rosii gros-de casa
  • frunze de tarhon verde
  • patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu carnat afumat de casa si tarhon:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Morcovii se taie rondele. Ceapa se taie cubulete. Telina se taie tot cuburi.
  3.  Pentru inceput se pun bucatile de carnat sa se prajeasca in ulei pentru a-si imprumuta aroma de la inceput.
  4. Cand carnatii incep sa se rumeneasca se pun ceapa, morcovul, telina radacina si foaia de dafin [ usor rupta ].
  5.  Pentru ca am mancat aproape tot carnatul proaspat prajit, a trebuit sa-l inlocuiesc.
  6. Foaia de dafin se rupe dar nu de tot si se prajeste la inceput . Va da o aroma deosebita .
  7. Adaugati boiaua de ardei dulce si amestecati .
  8. Imediat turnati 3 l apa fierbinte ( grabiti procesul de fierbere ).Sarati.
  9. Boiaua doar se pune in uleiul fierbinte , si se stinge rapid cu apa . Va da o culoare frumoasa . Daca apuca sa se prajeasca mai mult , devine amaruie .
  10. Dupa 15 minute de fiert se pun cartofii taiati cuburi , tijele de telina , mararul si tarhonul .
  11. Lasati sa fiarba inca 15 minute .
  12. Incercati daca sunt fierte toate legumele . Piparati .
  13. Adugati bulionul de rosii si lasati sa dea un clocot mic .
  14. Eu am avut un bulion de rosii foarte gros !!!
  15. Gustati si dregeti ciorba daca mai este necesar !!!
  16. La servire adugati patrunjel verde pentru prospetime !!!
  17.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Foaia de dafin se rupe dar nu de tot si se prajeste la inceput. Va da o aroma deosebita.

2

Boiaua doar se pune in uleiul fierbinte si se stinge rapid cu apa. Va da o culoare frumoasa. Daca apuca sa se prajeasca mai mult, devine amaruie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu carnat afumat de casa si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume, cu varza dulce