Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza

de RODIMUR in Ciorbe, 20 Sep 2021 | 2483 vizualizari

 

Am făcut în urmă cu ceva timp această ciorbă acrită ardelenește, gustoasă și sățioasă. Bună de să nu te mai saturi, până la ultima lingură de ciorbă din farfurie...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi roz
  • 350 grame de șuncă afumată
  • 3 morcovi
  • 3 pătrunjei
  • 1-2 cepe
  • 1-2 roșii
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 750 ml de moare de varză
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza:

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.

Cât timp fierb rădăcinoasele se pregătesc celelalte ingrediente. Se feliază șunca afumată.

Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa călită. Se ține tigaia la foc mic, până ce mai scade puțin lichidul pe care-l lasă roșiile.

Se curăță cartofii, se spală se taie cubulețe și se adaugă în oala cu rădăcinoasele, fierte pe jumătate, odată cu șunca afumată și feliată.

Cât timp fierb cartofii și șunca afumată, se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă în oală și legumele călite, pentru încă un clocot-două. Se adaugă apoi moarea de varză, se condimentează ciorba cu sare și piper, iar după încă 5 minute, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10 minute de odihnă, ciorba poate fi servită.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert.

2

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară, ci înmuiați-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic.

3

Adăugați cartofii și oală atunci când rădăcinoasele sunt aproape fierte.

4

Șunca afumată trebuie adăugată odată cu cartofii, ca să fiarbă și să dea ciorbei, gustul ei bun.

5

Pentru că moarea de varză este adeseori suficient de sărată, aveți grijă cum dozați sarea.

6

Adăugați pătrunjelul tocat la sfârșitul preparării, după ce ați luat oala de pe foc.

7

Serviți ciorba după ce ”s-a odihnit” timp de 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu zeama de varza si taitei de casa