Ciorba de fasole pastai

de Bucataras Medi in Ciorbe, 20 Iun 2012 | 19081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole pastai (eu am avut galbena)
  • 3 cartofi
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 cana cu bors
  • leustean verde
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingura de ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole pastai:

Se curata, se spala si se taie rondele atat morcovul cat si pastarnacul si se pun la fiert in apa cu sare. Adaugam si ceapa curatata (eu o las intreaga si apoi cand este fiarta o scot). Lasam sa dea in cateva clocote si apoi adaugam pastaile de fasole pe care le-am curatat si le-am rupt in bucati mai mici. Daca este cazul mai adaugam apa, astfel incat aceasta sa depaseasca nivelul legumelor. Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam ardeiul rosu taiat cubulete si cartofii curatati si taiati in sferturi (eu am avut cartofi noi nu pra mari).

Intre timp ne ocupam de bors: il strecuram, il punem intr-o craticioara si lasam sa fiarba circa 5-10 minute. Pentru un gust deosebit punem in bors cateva frunze de leustean. Dupa ce au fiert toate legumele, scoatem ceapa si adaugam sucul de rosii, uleiul, borsul si potrivim de sare. Lasam sa dea in cateva clocote dupa care tragem de pe foc si servim calda asezonata cu leustean verde taiat marunt. Se poate servi cu smantana si un ardei iute. Se poate servi si rece, eu insa prefer calda!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole pastai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Panacris 1

04.04.2014, 08:48

monik80 1

18.03.2015, 13:05

kytz 1

02.04.2018, 05:42

Ce poftă mi s-a făcut! Deci știu ce voi servi la prânz!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole