Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca

de MIUTA in Ciorbe, 24 Oct 2013 | 5428 vizualizari

 

Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca este un preparat traditional romanesc, indragit pentru simplitatea si savoarea sa. Aceasta ciorba este o alegere perfecta pentru oricine cauta o masa usoara, dar plina de gust, fiind ideala pentru zilele calduroase de vara sau pentru orice moment in care doriti sa savurati o mancare sanatoasa si hranitoare.



Ingredientele principale, fasolea verde si legumele proaspete, sunt gatite intr-un mod care le pastreaza prospetimea si valorile nutritive. Fasolea verde, cunoscuta pentru textura sa crocanta si gustul sau delicat, se imbina armonios cu ceapa, morcovii, ardeii si rosiile, toate gatite intr-un bulion aromat, adesea imbogatit cu un strop de bors sau lamaie pentru a-i oferi acea nota usor acrisoara caracteristica ciorbelor romanesti.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca
  • un kg fasole verde
  • o ceapa
  • un morcov mare
  • radacina de patrunjel,telina si pastranac
  • un gogosar rosu
  • pasta de ardei
  • o cana bulion
  • sare,piper
  • ulei
  • cimbru si patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca:

Cum se prepara Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca

Se caleste in ulei morcovul dat pe razatoarea mica cca 5 minute.

Se pune ceapa tocata fin si gogosarul taiat cubulete.

Dupa cateva minute se adauga 2-3 linguri pasta de ardei si se mai lasa la calit inca doua minute.

Se pune in cratita apa,se condimenteaza si se lasa pe foc pana clocoteste.

Intre timp noi curatam radacinoasele,le spalam si le taiem cubulete mici.

Cand clocoteste apa se adauga radacinoasele si cimbru.

Fasolea se curata,se spala apoi se taie dupa preferinta.

Se adauga fasolea in ciorba cand clocoteste apa.

Se lasa la fiert pana cand legumele sunt fierte apoi se adauga cana de bulion si se condimenteaza daca mai este nevoie.

La sfarsit adaugam patrunjel verde tocat.

Se poate servi asa sau cu smantana, cu ardei iuti si paine de casa. Recomandam si ciorba de pui

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (16)

MIUTA 1

18.01.2014, 17:07

Multumesc

Alexandra Burz 1

04.03.2014, 13:28

MIUTA 1

05.03.2014, 11:27

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba Radauteana