Ciorba de primavara cu zarzavat

de Ancutsa in Ciorbe, 17 Feb 2020 | 1810 vizualizari

 

O ciorbă minunată de primăvară, cu praz, cartofi și alte legume, acrită cu zeamă de varză și dreasă cu ou.

 

INGREDIENTE

  • 4 fire de praz;
  • 1 ceapă galbenă;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • 1 rădăcină de păstârnac;
  • 1 lingură orez;
  • 2 cartofi;
  • 300 g roșii pasate;
  • Sare, după gust;
  • 2,5 l apă;
  • 500 ml zeamă de varză;
  • 1 ou;
  • 40 ml ulei,
  • mărar și pătrunjel proaspete, după gust;
  • Leuștean uscat, după gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de primavara cu zarzavat:

 

Se curăță și se spală ardeiul, ceapa, morcovii, cartofii și rădăcinile. Morcovii și rădăcinil se dau pe răzătoarea mică. Prazul se taie cuburi, ceapa se toacă mărunt, cartofii se taie cubulețe.

Se călesc legumele într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în puțin ulei, apoi se completează cu apă și se lasă la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă și o lingură de orez.

Când legumele sunt fierte, se adaugă roșiile pasate, se acrește cu zeama de varză, după gust, apoi se mai lasă să fiarbă puțin. Într-un castron, se bate un ou bine și se subțiază cu ciorbă, apoi se adaugă în ciorbă.

Se ia focul și se presară verdețuri, după gust.

 

Timp pregătire: 15 min

Timp gătire: 45 min

Porții: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:   https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/ciorba-de-primavara-cu-zarzavat.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de primavara cu zarzavat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete