Ciorba de fasole verde cu carne afumata

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 6 Dec 2020 | 2515 vizualizari

 

 Cum iarna nu-i ca vara si ziua ca noaptea , asemenea ciorbele mele sunt diverse . De data aceasta am folosit ca ingredient diferit , pastarnacul . Nu sunt fan-pastarnac pentru ca imprumuta  un gust dulceag mancarii . De data aceasta s-a completat in mod fericit cu morcovii de la soacra [ ea are un soi ce-l cultiva de mult timp si nu sunt dulci ].

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde - de sera
  • 500 gr carne porc afumata -de casa
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 3 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 tije telina verde
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa mare galbena
  • 1 crenguta cimbru verde
  • 1 legtura mica patrunjel verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 ceapa verde
  • 1 pahar suc rosii
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde cu carne afumata:

  1. Carnea afumata de porc se spala si se pune la fiert , bucata intreaga .
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Ceapa galbena si partea alba de la ceapa verde  se taie cubulete .
  4. Verdeturile si usturoiul se maruntesc .
  5. Morcovii si pastarnacul se taie in jumatati de rondele .
  6. Toate verdeturile si legumele se soteaza in ulei .
  7. Cand legumele incep sa se inmoaie , se toarna deasupra sucul de rosii . Lasati sa fiarba inabusit 10 minute .
  8. De obicei bulionul se pune la sfarsit pentru ca legumele sa se patrunda usor .Daca procedati astfel  nu veti avea probleme cu fierberea legumelor .
  9. Transferati legumele cu bulion in oala in care fierbe carnea . Adugati fasolea verde curatat si rupta bucatele .
  10. Atentie !!! Nu sarati decat la sfarsit cand gustati . S-ar putea ca carnea afumata sa contina suficienta sare .
  11. Adugati foaia de dafin si cimbrul . Fierbeti o ora sub capac. la foc mediu .
  12. Gustati legumele daca sunt patrunse . Sarati daca este nevoie . Piparati.
  13. La servire presarati ,, ceva verde [ceapa ,patrunjel , telina ]" deasupra , pentru aspect.
  14. Doritorii pot aduga smantana sau iaurt dupa pofta .Serviti alaturat ceapa , ardei ,ardei dulce .
  15. Ciorba astfel pregatita a fost atat de gustoasa incat eu nu am mai dorit smantana .

TIPS-URI

1

Toate ingredientele inafara de fasole , ulei , piper si sare sunt obtinute sau cultivate in gospodaria .

2

Atentie !!! Nu sarati decat la sfarsit cand gustati . S-ar putea ca carnea afumata sa contina suficienta sare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu carne afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

abstract01 1

08.12.2020, 00:01

buna, buna

cristinutanicolita 1

08.12.2020, 21:29

Tare bună!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 15:03

Foarte gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume