Ciorbă de legume cu găluşte de griş

de diaconta in Supe/Ciorbe, 23 Sep 2012 | 28445 vizualizari

 

INGREDIENTE

Cantităţile sunt în functie de cantitatea de ciorba care o doriţi:

  • 3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • O radacina pastârnac
  • O gulie mica
  • O bucata ţelina radacina
  • O ceapa mica
  • Sare,piper
  • Patrunjel si leustean verde
  • ulei

Pentru găluştele de griş:

  • 1 ou
  • 3 linguri griş
  • Sare

Pentru servit:

  • Smântâna
  • Ardei iute
  • Zeamă de lamâie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de legume cu găluşte de griş:

Am curatat zarzavaturile si le-am taiat marunt.

Am pus în oala putin ulei si am calit putin zarzavatul.Apoi am pus apa pentru câta ciorba am vrut sa fac(vreo 2 litri) si sare.

Am lasat sa fiarba.

Pentru galuşte,am batut spuma albusul cu putina sare,am pus galbenusul si aproximativ 3 linguri de griş.Puneti grisul pe rând,nu trebuie sa fie o compozitie prea groasa dar nici subtire ca altfel se vor împrastia.

Cand zarzavatul este aproape fiert,am pus leusteanul si am potrivit de sare si piper.

Apoi am pus galustele.Cu o lingurita udata in apa rece,am luat cate putina compozitie din marginea vasului si le-am pus în oala.

Când au fiert si galustele(s-au ridicat la suprafata),am pus patrunjel verde deasupra si am oprit focul.

Se serveste cu sau fara smântâna dupa preferinte.

Noua ne plac ciorbele mai dulci,acrite doar cu smântâna,dar se poate adauga si zeama de lamâie.

 

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de legume cu găluşte de griş" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de legume cu galuşte şi cârnaţi