Ciorba de os afumat de porc

de VERONICA2607 in Ciorbe, 11 Feb 2012 | 12775 vizualizari

 

Ciorbele in general sunt bune si recomandate spre consum zilnic.Aceasta ciorba este una munteneasca, mai mult specifica zilelor de iarna, cu os de porc, fie el greban(sira spinarii, coloana) fie el picior(dar fara sorici), sarat si lasat la fum pentru 4-5 zile....ce mai atata vorbarie .....sa trecem la treaba.....sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • apa
  • 4 oase de porc cu ceva carnita pe ele(in cazul meu picior)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras/gogosar
  • 1 pastarnac 
  • 50 gr telina radacina
  • 1 lefatura patrunjel 
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de os afumat de porc:

    Intr-o oala se pune la fiert in apa, cat sa le acopere si cu un praf de sare si cele 4 bucati de os cu carne pe el.Se ia spuma cu o spumiera pana nu mai este deloc.

Legumele: ceapa,morcovul ardeiul,pastarnacul,telina se taie cubulete mici....ca pentru ciorba...si se adauga in ciorba abia dupa ce nu mai este spuma.Se lasa la fiert carnea cu legumele pana ce toate sunt fierte( se incearca prin gustare), apoi se asezoneaza ciorbita cu sare si piper dupa gust si se mai lasa 2 minutele la foc.

Oprim focul si lasam ciorbita 15 minute la odihnit, apoi batem oul cu un praf de sare si cu otetul si adaugam in el un polonic de supa din oala....apoi punem amestecul in toata ciorba si amestecam in ea cu polonicul energic vreo 2  minute.

Taiem patrunjelul si-l adaugam ciorbitei. Este foarte buna!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cele 15 min de odihna sunt necesare pentru ca altfel, ciorba ar fi firbinte si oul s-ar face omleta...ceea ce noi nu vrem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de os afumat de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de viţel cu praz