Ciorba de perisoare

de simona72 in Ciorbe, 26 Oct 2013 | 8308 vizualizari

 

Intre ciorbele preferate la mine acasa asta e predominanta si are un loc bine stabilit. Insa cuvantul ciorba ne vine din turca, bors din rusa, supa si crema din franceza, deci nu avem nimic al nostru...asa ca aceste zemuri pe care noi le numim ale noastre sunt de fapt de peste tot si le adaptam in functie de regiune si de obiceiuri...

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1 kg pulpa de vitel
  • 2-3 linguri de gris
  • 1 ou
  • 1 lingurita marar(uscat am avut eu)
  • sare dupa gust
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 gogosar
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 radacina de telina
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 pachetel mic de taitei Rolton(sau si mai bine taitei de casa)
  • 500 ml bors(mai mult sau mai putin, in functie de gustul fiecaruia)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Carnea de vitel se curata de pielite, se spala si se da prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie. Se condimenteaza cu sare si marar, se adauga grisul si oul si se amesteca bine. Din carnea rezultata, cu mainile umede facem perisoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Dupa ce s-a inmuiat se adauga si restul legumelor:morcovul, gogosarul, patrunjelul radacina, telina taiate ca pt ciorba. Se adauga o cescuta mica de apa, se pune capac peste oala si se lasa legumele sa se inabuse. Apoi se adauga apa peste legume atat cat dorim sa facem ciorba si sa tinem cont ca mai punem si bors. Cand da in clocot adaugam si perisoarele si lasam sa fiarba 30-40 minute. Dupa ce perisoarele sunt fierte, adaugam borsul, taiteii, sare dupa gust si lasam sa mai fiarba 5 minute. Oprim focul si adaugam patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

grisul poate fi inlocuit cu orez(eu prefer grisul pt ca ies perisoarele mai finutze)

2

serviti dupa preferinte cu smantana si ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de salata verde