Ciorba de perisoare

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 27 Mai 2014 | 8589 vizualizari

 

De obicei eu fac ciorba de perisoare cu smantana . De data asta am facut o alta varianta, mai usoara si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr carne tocata (amestec porc cu vita)
  • 1 ou
  • 4 linguri de orez
  • sare, piper, delikat
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • o mana de mazare
  • 2 cartofi
  • o bucatica de varza dulce
  • putin oteti
  • 1 rosie mare
  • 1/2 cutie de rosii decojite
  • 2 linguri pasta de tomate
  • patrunjel verde
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 cub knorr
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Curatam legumele; morcovii ii razuim pe razatoarea mare ; ceapa o tocam fin; ardeiul il taiem fasii mici si subtiri (sa aiba forma ca si morcovii); cartofii ii razuim pe razatoarea mare; VArza se taie si ea fidea, marunt.

 Intr-o oala punem morcovii cuc eapa la calit cu ulei de masline. Aduagam ardeiul si acoperim oala cu capacul, sa se inabuse putin legumele. Apoi turnam apa fierbinte . Punem sare, cubul de knorr si acoprtim. Intre timp facem perisoarele: amestecam carnea tocata cu orezul cu un ou si sare, piper, delikat. 

 Cand supa da in clocot adaugam mazarea congelata, cartofii  si varza. Apoi punem cu grija perisoare mici facute din carnea tocata. Lasma sa fiarba la foc mic cca 15 minute , pana legumele sunt bine fierte si la fel si perisoarele. 

 Intr-un blender punem rosia proaspata, bine coapta cu rosiile din conserva (si sucul de la ele) si mixam bine, sa devina o pasta. Turnam peste ciorbita si maia daugam cateva linguri de pasta de rosii (din sticla cum cumparam). Daca ne place mai acra aduagam putin otet (eu am pus otet de pe muraturi si ardei iuti in otet). 

 Lasma sa mai dea cateva clocote si la final stingem aragazul si adaugam patrunjel verde tocat fin.Acoperim oala si lasam sa stea pana servim.

TIPS-URI

1

La legume mai puteti adaugam daca aveti patrunjel radacina, telina, praz. Eu aici nu am avut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vara