Ciorba de pui a la grec

de Sylvia in Ciorbe, 17 Feb 2011 | 78791 vizualizari

 

Am tinut sa specific din titlu ca va vorbesc de reteta originala de ciorba de pui a la grec, pentru ca adesea aceasta ciorba se regaseste in adaptarea ei cu putina smantana chiar si usturoi in unele regiuni, stiu pentru ca am facut si fac si eu reteta “indulcita” cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • un pui de casa ( pui fermier)
  • zarzavat pentru ciorbe (morcov, pastranac, apio, o ceapa )
  • sare
  • piper
  • 4 galbenusuri de ou
  • o ceasca de orez 
  • zeama de la 1 lamaie 
  • marar verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Spalam si stergem bine puiul.  De la acest pui eu am pus pieptul, spatele si aripioarele. Se pune puiul la clocotit in apa rece si dupa ce se spumeaza sa adauga legumele taiate cubulete. Adaugam sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic pret de aproape o ora, pentru ca a fiert incet in vasul de fonta/ceaun. Cu 20 de minute inainte de a fi fiarta carnea adaugam orezul. Cand este aproape fiert totul pregatim ouale si lamaia. La o cantitate de 4 l de ciorba avem nevoie de de 4 galbenusuri si 1-2 lamai.

Separam cu grija galbenusurile de albusuri si pastram intr-un bol galbenusurile. Lamaia se stoarce separat si se filtreaza sucul. Mixam incet si cu grija galbenusurile singure apoi adaugam treptat cate un fir de suc de lamaie pana se incorporeaza intreg sucul. Va sugerez sa incepeti doar cu o lamaie, la mine s-a dovedit a fi suficienta.

Intervine acum un moment mai delicat, dar care daca este facut cu grija nu trebuie sa puna in mod normal probleme: incorporarea oului in ciorba de pui.  Luam oala de pe foc si atunci cand a incetat sa clocoteasca adaugam un polonic de ciorba in vasul cu ouale si omogenizam bine. In fir subtire turnam apoi compozitia diluata inapoi in oala, amestecand incet pana la omogenizare. Punem din nou vasul pe foc si il lasam pana vedem ca da primul semn de clocot si stingem focul. Se mai drege cu sare si piper daca e cazul.

Ciorba de pui a la grec se serveste fierbinte cu marar verde taiat fin pus direct in farfurie, stiu ca ati intalnit ciorba si cu alte verdeturi, dar reteta zice marar verde si va asigur ca ii da un gust sublim.

Va doresc pofta mare si sa sfatuiesc sa testati reteta.

TIPS-URI

1

In ciorba de pui a la grec adaugati initial jumatate din cantitatea de zeama de lamaie, gustati si adaugati restul doar daca mai considerati necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Ciorba a la grec de pui