Ciorba de pui a la grec

de Adinacarla in Ciorbe, 19 Feb 2011 | 8357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe( mici) de pui
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 6 cartofi
  • 1 ceasca orez
  • patrunjel tocat ( uscat am avut eu)
  • 1 lamaie( zeama)
  • putin ulei
  • 200ml samantana
  • 3 galbenuse de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta, apoi se calesc in putin ulei pana se inmoaie. Adaugam si ceapa si mai calim putin pana cand devine sticloasa. Stingem cu apa ( calda...eu mereu cand fac ciorbe am alaturi de oala in care fac ciorba o cartita in care fierb apa). Dupa ce da in clocot adaugam si pulpele de pui. ( inainte sa pun pulpele de pui in "ciorba" le-am oparit putin in apa cu un praf de sare sa iasa sabgele din ele...apoi le-am spalat bine si le-am bagat in ciorba). Potrivim gustul cu sare si piper. Adaugam cartofii taiati cuburi si cad cartofii sunt aproape fierti punem si orezul spalat. Cand carnea este fiarta adaugam zeama de lamaie.

Galbenusele se amesteca cu smantana si apoi cu ajutorul unui polonic aducem amestecul la temperatura ciorbei turnand zeama din oala. Rasturnam totul in oala. Punem patrunjelul tocat si apoi mai lasam sa fiarba putin.

Este prima data cand fac acest gen de ciorba....si am avut o surpriza placuta...a fost foarte apreciata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Adinacarla 1

20.02.2011, 13:21

multumesc ca va place ciorba mea...e tare buna

mirela0911 1

20.02.2011, 22:10

buna

mamaieelena 1

21.02.2011, 16:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu ciolan afumat