Ciorba de rosii cu orez

de katty in Ciorbe, 5 Iul 2020 | 6570 vizualizari

 

Si o ciorbita usoara, de vara, buna atat calda cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 bucata telina
  • 600 gr rosii bine coapte
  • 1 lingura orez\
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • leustean verde
  • 1 lingura ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii cu orez:

Curatam legumele, in afara de rosii, le spalam si le tocam cubulete marunte. In uleiul incins punem pe rand legumele, mai intai morcovul, apoi ceapa, telina si ardeiul gras. Amestecam usor din cand in cand pana legumele se inmoaie usor. Acoperim cu apa si fierbem 10 minute, dupa care adaugam orezul. Intre timp spalam rosiile si le dam pe razatoare. O parte din ele le-am tocat  cubulete mici. Dupa 10 minute adaugam rosiile. Fierbem pana rosiile sunt fierte, completam cu apa, daca este nevoie si potrivim de sare si piper. Adaugam leusteanul. Batem ouale intr-o cana cu o furculita si cand ciorba clocoteste usor dam drumul la ou in  fir subtire. Oprim focul si acoperim cu un capac. Servim ciorba calda sau rece  

TIPS-URI

1

alegeti rosii bine coapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii