Ciorba de urzici cu piept de pui si zeama de varza

de katty in Ciorbe, 17 Feb 2020 | 11878 vizualizari

 

Daca tot a inceput sa miroase a primavara incepem sa schimbam si meniul.O ciorba de urzici este chiar revigoranta, De data aceasta am incercat o varianta mai usoara, cu piept de pui si acrita cu zeama de varza.Bineinteles ca nu lipseste leusteanul.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 350 gr piept de pui
  • 1 lingura orez
  • urzici
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare
  • piper negru macinat
  • zeama de varza dupa gust
  • leustean tocat fin
  • 2 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de urzici cu piept de pui si zeama de varza:

Pregatim mai intai urzicile, pe care le alegem cu grija de impuritati  si le spalam in mai multe ape.

Punem la foc o oala cu putina apa si cand fierbe adaugam putina sare si urzicile. Dam cateva clocote si scurgem urzicile, pastrand zeama.

In uleiul incins punem la calit morcovul ras pe razatoarea mare, apoi, cand morcovul s-a inmuiat usor, adaugam ceapa. Cand ceapa a devenit translucida, punem pieptul de pui taiat cubulete, iar cand acesta se albeste, adaugam ardeiul gras taiat cubulete.

Stingem cu zeama in care au fiert urzicile.

Cand incepe sa clocoteasca, adaugam urzicile scurse pe care le taiem mai marunt si orezul. Cand orezul si legumele sunt fierte, adaugam zeama de varza pe care am clocotit-o separat, dupa gust, piper si sare doar daca mai este nevoie. Daca mai este nevoie completam cu apa pentru a obtine consistenta dorita.

Dam cateva clocote si adaugam leusteanul.

Batem ouale intr-un castron si adaugam 2-3 polonice de  zeama fierbinte de ciorba. Turnam peste ciorba si amestecam. Oprim focul.

Servim ciorba fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici cu piept de pui si zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza