Ciorba de vacuta a la grec

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 28 Feb 2020 | 7592 vizualizari

 

 Ciorba a la grec este o alegere gustoasa si hranitoare in orice anotimp. De data  aceasta, dupa documentarea pe blogurile grecesti, am ales sa prepar ciorba ala grec cu carne de vacuta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de vacuta
  • 3 linguri ulei
  • 3 morcovi mici
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 feliuta radacina telina
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 1 pahar smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lamaie -zeama
  • patrunjel verde
  • marar verde -optional [ pentru cei care il prefera ]
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta a la grec:

  1. Se spala carnea de vacuta, se taie cuburi si se pune la fiert in apa rece.
  2. Daca este nevoie se spumeaza zeama.
  3. Zarzavatul si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete marunte.
  4. Se soteaza usor legumele maruntite in ulei .Sarati .
  5. Se toarna peste legume zeama fierbinte impreuna cu carnea ce a fiert deja pe jumatate .Puneti spre sfarsitul fierberii si orezul . Daca este prea fiert orezul se tercuieste .
  6. Separat se bat galbenusurile cu smanatna si se toarna deasupra cateva polonice de zeama calda  si se omogenizeaza .
  7. Acest amestec de smantana si galbenus se toarna inapoi in ciorba si amesteca continuu ca sa nu se coaguleze oul.
  8. Acriti ciorba cu zeama proaspata de lamaie si o dregeti cu sare si piper .
  9. Serviti ciorba de vacuta a la grec , fierbinte , garnisita cu patrunjel verde tocat .

                             Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

In anotimpul cald preparati ciorba a la grec putin mai acrisoara .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

29.02.2020, 19:17

Catalina L 1

01.03.2020, 13:29

bune ciorbe mai faci

mirela0911 1

01.03.2020, 13:46

Ce pofta mi-ai facut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de coaste de porc