Ciorba de vara cu dovlecel

de mirela0911 in Ciorbe, 10 Aug 2017 | 6617 vizualizari

 

O ciorba usoara si hranitoare, numai buna pe caldura asta mare!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 1/4 radacina telina
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 arei gras galben
  • 2 rosii
  • 1 dovlecel
  • sare dupa gust
  • 2 lg orez
  • frunze de patrunjel si telina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vara cu dovlecel:

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala.

Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se stinge cu apa, apoi se adauga ceapa si telina. Se lasa sa fiarba, iar cand ceapa se inmoaie, se indeparteaza.

Ardeii grasi se taie cubulete. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete. Se adauga toate acestea in oala si se lasa sa fiarba impreuna. Se adauga sare dupa gust.

Dovlecelul se curata si se taie cubulete. Se adauga si acesta in oala si se lasa sa fiarba in continuare pana ce acesta este facut, intra usor furculita in el. 

Intre timp, se pune orezul la fiert separat. Cand este gata, se strecoara si se adauga in oala cu ciorba. Se lasa sa mai dea careva clocote si se ia de pe foc.

Se potriveste cu sare dupa gust. Se presara deasupa frunze de patrunjel si telina tocate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti mai acra, se poate adauga putin otet sau bulion.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vara cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume, cu ciuperci champignon