Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat

de Merisor in Ciorbe, 17 Ian 2016 | 4703 vizualizari

 

Ca ne plac ciorbele acre, nu trebuie sa mai specific, dar aceasta ciorba, a avut un impact neasteptat de bun, asupra celor care au servit-o.
Unde pui ca noi nu suntem fani varza acra, decat la prepararea sarmalelor.
Este prima data cand prepar aceasta ciorba si vinovat este Vladutz, bucatarul de la Neatza.
De cum am citit reteta lui si am vazut filmarea, am zis ca trebuie neaparat incercata si iata ca i-a venit randul.
Multumesc, Vladutz, pentru inspiratie, baietii mei au fost super incantati de gustul acestei ciorbe!
 

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg varza murata
  • 1,5 kg rasol de porc, afumat
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ardei gras
  • cimbru
  • piper
  • 2 galbenusuri de ou
  • 250 g smantana
  • 50 ml ulei de masline
  • 4 l apa
  • marar
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat:

Tocam varza marunt si o punem la fiert in 2 l de apa.

Portionam rasolul de porc in bucati mai mari, pe care le spalam cu apa calda si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite.

Le lasam sa fiarba 5 minute dupa ce au dat in clocot, apoi scurgem apa, le clatim bine cu apa calda si de asemeni, clatim vasul, apoi le punem din nou la fiert in 2 l de apa.

Curatam legumele, mai putin ardeiul si le tocam in cuburi, apoi le inabusim in ulei de masline, dar picuram si cate putina supa din vasul in care fierbe rasolul, asa incat sa nu se lipeasca de peretii tigaii, sau vasului in care le inabusim.

Cand varza este bine fiarta, de asemeni si carnea, le impreunam in acelasi vas, impreuna cu supele in care au fiert si adaugam legumele inabusite.

Le lasam sa fiarba si impreuna 20-30 de minute, timp in care adaugam si cimbru, piper, dar si ardeiul tocat in cuburi.

Cu 10 minute inainte de stingerea focului, amestecam galbenusurile cu smantana, diluam amestecul cu putina supa fierbinte si il adaugam peste ciorba de varza.

Amestecam bine in ciorba pentru a nu se branzi smantana, apoi, dupa stingerea focului, lasam ciorba sa se tempereze putin si adaugam verdeata tocata.

Este o ciorba deosebita si ca gust si ca textura si aspect si v-o recomand cu tot dragul.

 

TIPS-URI

1

Daca aveti maciulii de marar uscate, este bine sa adaugati cateva in varza atunci cand aceasta fierbe separat de restul ingredientelor, va da ciorbei o aroma mai placuta.

2

Daca varza este foarte acra, se va tine in apa rece 10-15 minute, dupa ce se toaca, apoi se va scurge bine si se va pune la fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

cristeena20 1

19.01.2016, 00:30

excelenta!!!ador supa asta!

Andra_Constantinescu 1

23.01.2016, 09:27

Tare buna e!

Rahela Velicu 1

04.08.2016, 11:10

Merisor, cat de bine poate sa arate! Am trecut-o direct la favorite, trebuie sa o incerc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu afumatura