Ciorba "mofturoasa"

de CookieMonster in Ciorbe, 22 Apr 2013 | 3866 vizualizari

 

Daca unii au pasarele, noi cred ca avem stoluri cand vine vorba de murdarit pe maini. Ne palce ciorba cu carne de pui dar nu ne palce sa ne murdarim cand mancam asa ca dupa ce carnea este fiarta bine dezosam puiul si introducem din nou carne in ciorba/supa :D cum am zis de la inceput stoluri ;)

 

INGREDIENTE

  • pui: 2 pulpe superioare de pui, 2 aripi intregi si osul de la piept
  • 1 creanga de busuioc
  • 1/4 de telina
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 2 cuiburi de taietei
  • 5 linguri de patrunjel taiat marunt
  • 5 linguri de leustean taiat marunt
  • sare si piper
  • 250 ml bors de putina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba "mofturoasa":

1. Se pune carnea la fiert impreuna cu creanga de busuioc ( eu am avut un cocos de tara si a durat 40 - 50 de minute) si cu o lingura indepartam spuma de la suprafata.

2. Intre timp pregatim legumele: se spala bine si se curata, morcovii si telina se taie cubulete, ceapa, patrunjelul si leustenul se maruntesc.

3. Cand carnea este suficient de fiarta se scoate din ciorba, se lasa la racit putin si apoi se dezoseaza. Bucatile de carne se taie la ce dimensiuni doriti si apoi le punem din nou la fiert impreuna cu legumele si verdeata.

4. Odata ce morcovul este fiert bine adaugam borsul si la sam sa dea in cateva clocote. Adaugam 2 cuiburi de taietei si mai lasam 3 minute pe foc. Punem sare si piper dupa gust.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se serveste cu putina smatana grasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba "mofturoasa"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui