Ciorba taraneasca de porc

de Lau in Ciorbe, 9 Aug 2018 | 4354 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase cu multa carne pe ele
  • 2 cepe
  • 1 felie telina
  • 2 frunze telina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei galben
  • 1 morcov
  • 100 g fasole verde
  • 3 rosii potrivite
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de rosii facuta in casa
  • 300 g smantana
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • fidea cu ou
  • zeama de la 1 lamaie
  • 3 catei usturoi
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de porc:

Oasele de porc spalate, le punem la fiert cu 4-5 l apa si putina sare, le fierbem pana ce cade carnea de pe os.

Intre timp curatam si tocam legumele cat mai marunt.

Rosiile le decojiom si le tocam marunt.

Scoatem carnea intr-un bol, adaugam morcovul, ceapa, fasolea verde rupta bucatele. Lasam sa fiarba cca. 10 min, dupa care adaugam ardeii, foile de dafin, lasam sa fiarba cca. 10 min, dupa care adaugam rosiile, pasta de rosii, carnea de pe oase si lasam sa fiarba cca 5 min.

Potrivim cu sare, piper, boia de ardei dupa gust, o mana de fidea.

Intr-un bol adaugam smantana, leusteanul tocat, patrunjel verde, zeama de lamaie si adaugam treptat cu polonicul ciorba fierbinte pana ce ajungem la temperatura apropiata a ciorbei. Turnam in oala cu ciorba si mai lasam sa fiarba un clocot.

Usturoiul pisat il punem intr-o strecuratoare, adaugam cimbru si cu polonicul luam ciorba fierbinte si turnam peste usturoi, tinand strecuratoarea  deasupra ciorbei (de 3-4 ori).

Trebuie sa dea un gust aparte ciorbei, nu il adaugam in ciorba usturoiul.

Oprim focul si pregatim bolurile pentru a servi ciorba gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi acrita cu bulion de corcoduse