Ciorbita de legume-de post

de LUK in Ciorbe, 4 Mar 2011 | 3188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300gr varza
  • 350gr cartofi
  • 200gr morcovi
  • o ceapa
  • 50gr pastarnac
  • 2 linguri de bulion
  • 2 linguri de ulei
  • o lingurita de leustean uscat
  • o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce
  • o lingurita de cimbru uscat
  • 3l apa
  • otet,sare dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de legume-de post:

   Varza se taie cubulete.O punem la fiert in apa.Intre timp pregatim restul legumelor.Cartofii curatati si spalati ii taiem cubulete.Morcovii si pastarnacul curatati de coaja ii taiem bucatele mici.Ceapa curatata o taiem marunt.Punem uleiul intr-o craticioara apoi adaugam ceapa si lasam sa se rumeneasca putin.Adaugam boiaua apoi morcovii si pastarnacul,bulionul si un pahar cu apa si amestecam.Lasam sa fiarba sub capac 10min apoi adaugam in apa cu varza.Punem sare si lasam sa fiarba 45-50min.Adaugam cartofii impreuna cu leusteanul si cimbrul si mai lasam sa fiarba pana cand sunt fierti cartofii.Oprim focul ,mai adaugam sare si otet dupa gust si servim.

TIPS-URI

1

ciorba trebuie sa fiarba la foc mic

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de legume-de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca