Ciulama de mix de ciuperci de padure

de Bunica in Mancaruri de post, 28 Noi 2020 | 3365 vizualizari

 

Ca niciodata avem multe ciuperci de padure culese de noi ;). Am facut o ciulama cand le-am cules si apoi le-am lasat in congelator pentru post. Asa ca nu a fost o problema folosirea lor. Pana acum n-am facut ciulama sau tocanita din mix de ciuperci. A iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 500 g.ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cu varf faina
  • 50 ml. lapte de soia
  • 1/2 leg. patrunjel
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de mix de ciuperci de padure:

Ciupercile scoase din congelator lasate la dezghetat.

Intr-o oala pune apa la fiert.

Adauga in apa clocotita ciupercile si lasa-le la fiert.

Cand ciupercile sunt fierte(sa intre furculita in ele)se scot cu paleta in strecuratoare si se lasa la scurs.

Ceapa curatata,spalata si tocata marunt se pune intr=i tigaie/cratita in uleiul incins.

Se caleste usor ,doar cat sa se inmoaie.

Intr-un castro se amesteca faina cu laptele de soia si se pune este ceapa ,amstecand usor ....sa nu se faca cocoloase.

Pentru a subtia sosul poti adauga zeama in care  ai fiert ciupercile.

Cat fierbe sosul taie ciupercile in felii subtiri si adauga-le in caratita cu sos.

Sareaza si pipereaza dupa gust.

Serveste cu patrunjel tocat deasupra alaturi de o mamaliguta.

 

TIPS-URI

1

In post sa nu folositi lapte de migdale, face o reactie urata cu ciupercile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de mix de ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci