Ciuperci pleurotus cu carne de pui si usturoi

de Merisor in Pui, 12 Mai 2014 | 15443 vizualizari

 

Cand am vazut ciupercile in caserole la Lidl, mi-am amintit cum prepara mama mea astfel de ciuperci cu usturoi, mamaliguta si pui la ceaun asa ca n-am mai stat pe ganduri, am cumparat, am venit acasa si am preparat.
Nu au iesit gustoase ca ale mamei, iar puiul nu l-am facut la ceaun, dar oricum au fost foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 500 gr piept de pui
  • 500 gr pulpe de pui dezosate
  • 3 cepe
  • 2 capatani usturoi
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf lingurita piper
  • 2 foi dafin
  • 1-2 linguri apa
  • 100 ml vin spumant
  • 1/2 legatura patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus cu carne de pui si usturoi:

Trecem ciupercile pe sub jet de apa si le clatim bine, apoi le lasam la scurs.

Carnea de pui o spalam , o taiem cubulete, o asezonam cu sare si piper si o punem la prajit in ulei.

De fapt eu mai mult am inabusit-o picurand si cate putina apa din cand in cand.

Cand este suficient de patrunsa, transferam carnea in alt vas, iar in uleiul ramas pe foc adaugam ceapa taiata solzisori.

Tocam ceapa solzisori si o punem la calit in uleiul din vasul de pe foc, mestecand in ea sa nu se lipeasca.

Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile taiate si le invartim de pe o parte pe alta 6-8 minute, sa se prajeasca si ele bine.

Adaugam apoi carnea de pui vinul si foile de dafin, potrivim de sare si piper, acoperim vasul si-l lasam la foc mediu pentru 10 minute.

Intre timp curatam, sapalam si pisam usturoiul pe care il vom adauga peste carne si ciuperci si mai lasam vasul pe foc 5 minute.

Dupa stingerea focului adaugam patrunjelul tocat.

 Este o mancare foarte buna mai ales servita cu mamaliguta!!

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga si alte condimente: cimbru, oregano sau boia de ardei(eu am incercat sa obtin gustul simplu al unei mancari sanatoase, asa cum o prepara mama mea sau bunica.

2

De asemeni se poate adauga putina smantana in acelasi timp cu usturoiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus cu carne de pui si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

camelia75 1

14.05.2014, 16:59

Delicisios!!!

Panacris 1

14.05.2014, 19:48

Lorra 1

14.05.2014, 22:36

O bunatate !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci a la Grec