Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Cred ca aceasta este ultima zmeura ce am gasit la piata. De acum inainte poate de import sau congelata. Fac foarte rar clatite. Dorisem sa prepar o prajitura, dar majoritatea a complotat si a votat clatite :D
Ouale se sparg pe rand si se pun in vasul de mixer .Se mixeaza im preuna cu zaharul si putina sare .
Cand ouale sunt batute spuma se adauga in fir subtire uleiul,ca la maioneza .
Pe rand se pune cate putin lapte , faina. Din nou se repeta operatia, mixand , pana se termina ingredientele . La sfarsit se incorporeaza scortisoara si apa minerala .
Dati amestecul pentru clatite minimum 30 minute la rece .
Pregatiti amestecul pentru umplutura amestecand toate ingredientele .
Intr-o tigaie teflonata incinsa puneti cateva picaturi de ulei si puneti un polonic de aluat . Coaceti clatita pe ambele parti .
Serviti clatitele calde sau reci umplute cu branza de vaci cu zmeura .
1
Incorporand uleiul in aluat nu trebuie pus la fiecare clatita [ doar la inceput cateva picaturi ]. Clatitele nu vor fi uleioase .
2
Clatitele acestea sunt pufoase si nu se usuca . Pot fi servite reci chiar si a doua zi.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola