Clătite cu champagne

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 9 Mar 2013 | 3499 vizualizari

 

Un mod interesant de a duce banala reţetă de clătite la un nou nivel.

 

INGREDIENTE

  • 125 grame făină cernută
  • 2 ouă
  • 60 grame unt topit
  • 250 ml lapte
  • 1 lingură zahăr
  • puţină sare
  • 20 ml champagne
  • 1/2 borcan gem de căpşuni cu piersică şi champagne
  • coajă de lime pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite cu champagne:

Se amestecă făina cu sarea şi zahărul. Separat se amestecă laptele cu untul și ouăle. Peste mixul de lapte se adaugă treptat mixul de făină. La final se adaugă champagne şi se amestecă până la omogenizare. Compoziţia ar trebui şă aibă consistenţă fluidă, dar onctuoasă. Pentru ajustare, se poate adăuga puțină apă/lapte sau făină, dacă este prea groasă sau prea fluidă. 

Într-o tigaie se încălzește puțin unt la foc mediu. Se toarnă 1/2 polonic de compoziție și se împrăștie pe toată suprafața tigăii. Se gătește până suprafața devine ușor opacă, iar baza este rumenită, aproximativ 1 minut. Se întoarce și se mai gătește maxim 1 minut. Se scoate pe o farfurie. 

Se procedează la fel cu restul de compoziție, fără a mai adăuga unt în tigaie. 

Se ung clătitele cu gem pe toată suprafața și se ornează cu coajă de lime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu champagne" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Rocsi 1

09.03.2013, 19:57

Mmmm ce bine suna

diaconta 1

09.03.2013, 23:24

interesanta reteta

danakarin 1

10.03.2013, 08:14

sigur un gust special de la sampanie !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat