Clatite cu gem sau dulceata

de Silvioara in Dulciuri, 9 Mai 2012 | 46710 vizualizari

 

Eu fac reteta simpla de clatite, recunosc ca n-am incercat (inca) alte "soiuri" sau combinatii. Ca umplutura folosesc branza dulce de vaci amestecata cu zahar pudra, zahar vanilat si stafide, dar mai ales gemurile si dulceturile de orice fel. Acestea le dau farmecul si parfumul...

 

INGREDIENTE

  • 1-2 oua
  • 2 cani cu faina
  • 1 cana lapte + 1 cana apa minerala sau plata
  • un varf cutit sare
  • o cescuta mica cu ulei folosit pentru copt clatitele
  • gem/dulceata/branza dulce
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem sau dulceata:

Aluatul se prepara astfel: Intr-un castron se cerne faina, se adauga ouale, praful de sare si treptat, amestecand continuu cu telul, laptele si apa.

Tigaia in care vom coace clatitele se unge de fiecare data cu putin ulei (cam o jumatate de lingura) si, folosind cescuta, va este mult mai usor sa controlati cantitatea de ulei decat cu sticla.

Cu un polonic luam din compozitie si turnam in tigaie, rotind-o pana ce se acopera toata suprafata cu aluat. Se coc pe fiecare parte intorcandu-le cu o paleta sau direct cu tigaia.

Se umplu dupa preferinta cu gem, dulceata sau branza dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem sau dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

cocolina 1

10.05.2012, 17:56

iau si eu una ca arata bine

mamaieelena 1

11.05.2012, 09:58

si eu vreau

Nelly_Alicante 1

09.09.2013, 02:29

Acum jumatate de ora am facut si eu..
delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piramida de clatite sau "Cusma lui Guguta"