Clatite cu nuca

de La Ancuta in Dulciuri, 17 Feb 2011 | 26514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • 250 ml lapte
  • ~ 150 ml apa minerala
  • 2 oua
  • 220 g faina
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • Umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • 60 g nuca de cocos
  • Pentru servit:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cu lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu nuca:

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele si vanilia iar apoi faina si mixam pana nu mai sunt cocoloase.

Adaugam apa minerala si amestecam pana obtinem un aluat de consistenta smantanii.

Ungem o tigaie cu putin ulei si turnam cu polonicul din aluatul de clatite. Coacem clatita pe ambele parti. Procedam la fel pana gatam tot aluatul.

Pregatim apoi umplutura:

Punem laptele cu mierea si zaharul la infierbantat. Luam de pe foc si adaugam nuca, nuca de cocos si aromele. Amestecam pana se omogenizeaza.

Ungem fiecare clatita cu o lingura de umplutura si rulam.

Pentru sosul de ciocolata topim ciocolata impreuna cu 2 linguri de lapte.

Pudram cu zahar si servim cu sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Inghetata - Reteta unui desert delicios si cremos