Clatite (stil propriu)

de palpabil in Dulciuri, 15 Mai 2013 | 3244 vizualizari

 

Pentru ca tot imi place sa fac dulce am zis sa va arat si clatitele :)

--->10 portii = 20 clatite

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 120 g unt sau margarina
  • 250 g faina
  • 40 g zahar
  • un strop de rom (sau coniac)
  • dulceata de fructe (ceva putin acrisor)
  • ulei
  • pentru decor am folosit frisca si zahar ars
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite (stil propriu):

Punem la incalzit laptele dar sa nu dea in clocot si punem untul (margarina) sa se topeasca in lapte. Se lasa la racit. Ouale le mixam bine cu zaharul pana compozitia devine albicioasa si se adauga faina amestecand bine cu un tel. Punem romul si laptele caldut, continuand amestecarea pana obtinem un amestec omogen.

O tigaie de teflon (anti-adeziva), o ungem cu ulei si o lasam la incins. Trebuie tinut cont de faptul ca din toata compozitia trebuie sa rezulte 20 de clatite (10 portii). Cu ajutorul unui polonic turnam compozitie pentru o foaie de clatita in mijlocul tigaii si o intindem pe intreaga suprafata a tigaii rotind-o cu miscari circulare ale incheieturii mainii. Lasam clatita pana se rumeneste (atunci cand se deslipeste inseamna ca e rumenita) si o intoarcem pe partea cealalta. Cand s-a rumenit si pe partea cealalta o asezam pe o farfurie si o acoperim cu o alta farfurie pentru a se pastra calda. La fel procedam cu toate foile. La final ungem foile cu dulceata si le dam o forma (rulou, triunghi, plic, patrat, floare, sau fiecare dupa imaginatie sau cum stie). Asezati doua pe farfurie (o portie) si daca doriti puteti decora cu frisca si zahar ars (caramelizat) cum am facut eu!

    Pofta buna!!!

. . . . .  si daca le faceti vreau pareri :) :-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite (stil propriu)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Patricia Iordache 1

23.05.2013, 19:25

Foarte frumoasa prezentarea Despre gust nu pot comenta pana nu le execut

diaconta 1

07.06.2013, 20:37

palpabil
16.05.2013, 20:10

bine bine... o sa bag maine ceva ca acu sunt obosit dupa munca si nu am timp

deci io am venit a treia oara la tine si n-am gasit nimic treaba-i asta?

Rahela Velicu 1

08.08.2016, 16:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta cu cacao si frisca