Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina in Oaie, 19 Ian 2019 | 4174 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru coaste cu sos:

  • coasta de miel ( 10-12 bucati )
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei grasi
  • 300 ml bulion de casa
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru

Pentru cus-cus:

  • 250 g cus-cus
  • 80 g unt
  • un ardei gras rosu
  • 1,5 litri supa clara de legume
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de miel cu sos si cus-cus:

Portionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata.

Curatam ceapa si indepartam cotoarele de la ardei. Tocam legumele cubulete si le calim in 3-4 linguri cu ulei.

Cand ceapa devine translucida adaugam bulionul impreuna cu 50 ml apa si amestecam pentru omogenizare. Condimentam cu sare, piper si cimbru.

Cand coastele sunt fierte, turnam sosul de ceapa calita cu bulion si lasam pe foc inca 10-15 minute.

Curatam usturoiul, il feliem si-l adaugam in sos. Oprim focul, gustam si completam gustul de sare si piper.

Separat, topim intr-o oala 80 g unt  si turnam cus-cus-ul tot odata. Mestecam continuu, pentru 1-2 minute, pana ce bobitele de cus-cus devin aurii dupa care adaugam supa de legume si lasam sa fiarba la foc mic pana se umfla cus-cus-ul. Daca supa nu este suficient de sarata, potrivim gustul de sare la final. 

Servim cus-cus-ul alaturi de  sosul cu coaste de miel, decorat cu frunze de patrunjel . 

TIPS-URI

1

Daca nu avem supa de legume putem inlocui cu apa si delikat sau cub knorr.

2

Oprim focul la cus-cus cand inca nu s-a absornit toata supa, intrucat cus-cus-ul se va umfla oricum si va absorbi toata supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de miel cu sos si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

simona72 1

23.01.2019, 12:20

Pfff! Ce poftă mi-ai făcut! Ia să scot și eu niște carne de miel de la congelator!

dantes 1

25.01.2019, 10:39

Bune!

mihaelar63 1

25.01.2019, 16:57

Ce fain arata
P.S-eu Deja eu am scos berbecut si am facut tocanita cu cartofi )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coaste de miel la cuptor