Coltunasi Mama Mia

de alinapaven in Mancare copii, 9 Iun 2017 | 4241 vizualizari

 

Imi amintesc cu drag de coltunasii lui mama mia. Pentru noi a fost ca si o bunica, pentru ca mereu era aici la noi si o ajuta pe mama la prajituri. Venind la noi in vizita, am rugat-o sa imi arate si mie reteta la acestia, pentru ca atunci cand eram micuta ii devoram doar. A fost  o experienta frumoasa si momente magice.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 grame unt
  • 2 oua
  • 1 varf de cutit sare
  • ulei ( cca 300 ml)
  • 1 cana lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi Mama Mia:

Se framanta foarte bine totul (aproximativ 15 min), apoi se imparte aluatul in doua si se intinde pe masa in foaie subtire. Dupa ce este intins bine cu sucitorul, se pune putin ulei deasupra si se intinde peste tot. Urmeaza rularea aluatului de jos in sus. Dupa ce este rulat ca si o rulada, se taie cu cutitul bucatele de lungimea degetului. Pe urma se aduna la capete se rasuceste si se face bila din fiecare. Se intinde iarasi cu sucitorul rotunde si se taie putin la mijloc. Pe urma se pune in uleiul incins pana se rumenesc. Se pot face si cu branza inainte de a-i pune la prajit sau se pot servi asa cu dulceata.

TIPS-URI

1

Mama mia ii lasa putin la odihnit pe masa, inainte sa ii puna la prajit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi Mama Mia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Briose de spaghete cu branza