Conchiglioni umpluti(e) cu carne

de diaconta in Paste, 22 Mai 2016 | 4323 vizualizari

 

Da, ştiu, o denumire ciudată şi complicată. Aşa scria pe ambalaj, după cum puteţi observa.
De fapt, sunt nişte paste scoici gigant, ideale pentru a fi umplute.
Eu le-am umplut cu sos de carne, iar deasupra am pus un amestec de smântână, caşcaval şi mozzarella.
Dar cum am fiert toate pastele, au fost prea multe aşa că cele ce au rămas le-am combinat cu brânzeturi şi sos béchamel.

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste conchiglioni gigant

Sosul de carne:

  • 500 g carne tocata de porc(puteti folosi ce fel de carne doriţi)
  • 2 buc ceapa uscata
  • Un morcov
  • Puţin ulei
  • Sare,piper,boia de ardei
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 căţei de usturoi
  • Busuioc proaspat

Topping:

  • 3 linguri smântâna
  • 150 g cascaval
  • 200 g mozzarella Piper Nucşoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conchiglioni umpluti(e) cu carne:

Pastele le-am fiert în apa cu sare, aproximativ 10 minute.

Pe pachet scria ca se fierb 18 minute, dare u am vrut sa le fierb doar de jumatate, pentru ca se vor mai gati la cuptor.

Le-am  scurs de apa si am pus putin ulei pe ele ca sa nu se lipeasca.

Am pregatit sosul.

Am taiat ceapa marunt si am razuit morcovul, apoi le-am calit cu putin ulei pâna ce ceapa a devenit sticloasa.

Am pus sare, piper, boia, apoi am pus si carnea.

Dupa ce s-a prajit putin si carnea, am pus apa cât sa acopere carnea, si am lasat sa fiarba.

Dupa 15 minute am pus si usturoiul si sucul de rosii.Am mai lasat sa fiarba 15 minute. Am pus busuiocul tocat.

Am umplut pastele cu sosul de carne si le-am asezat într-o tava.

Am  amestecat smântâna cu cascavalul ras si mozzarella, am pus piper, nucsoara si apoi am pus totul deasupra pastelor.

Am pus tava la cuptor la 150 de grade pentru jumatate de ora sau pâna ce  pastele sunt bine facute.

 

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conchiglioni umpluti(e) cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de spaghete cu carne tocata cu suc de rosii cu busuioc