Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar

de Rocsi in Pui, 22 Apr 2013 | 13333 vizualizari

 

De mult timp vazusem reteta la Miha si tot am zis las ca o prepar, las ca o prepar..Zilele astea chiar eram in pana de idei si cum umblam eu pe la calculator am dat iar de ea si am zis asta este, trebuie neaparat sa o pregatesc. Daca ati sti cat de bun a iesit totul si gustos!!! Va recomand reteta iar tie Miha nu imi ramane decat sa iti multumesc mult!

 

INGREDIENTE

  • 4 copanele de pui
  • 4 cartofi
  • 2 linguri mustar
  • 3 linguri ulei + 1 lingura pentru uns vasul
  • 3 -4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 varf lingurita vegeta
  • cimbru uscat
  • oregano uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar:

Copanelele le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie. Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem in 3 felii pe lungime. Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem o canita cu apa, asezam feliile de cartofi si le condimentam cu sare, piper si putin oregano uscat. Peste cartofi punem copanelele.

Curatam usturoiul si il pisam. Peste el adaugam mustarul si uleiul si frecam pana obtinem o pasta. Condimentam cu sare, piper, varful de vegeta si cimbru uscat. Tot acest sos il subtiem cu putina apa, apoi il turnam uniform peste cartofi si copanele.

Acoperim vasul cu capacul sau si il introducem in cuptor. Aprindem cuptorul si lasam preparatul 50-60 de minute pana este bine patrunsa carnea.
Scoatem capacul si le mai lasam 10 minute la foc putin mai mare sa prinda o crusta usor aurie!  Cand sunt gata scoatem vasul din cuptor, lasam sa se racoreaca si servim.

Noi am pregatit o salata din rosii, castraveti si ridichii. Puteti servi si cu muraturi sau alte salate! Yamiiii ce bun a mai fost!!!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor