Cordon bleu cu orez in sos de curry

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 9 Mar 2011 | 8430 vizualizari

 

aveam pofta de cordon bleu dar nu aveam carnita care se foloseste de obicei ,...aveam insa carne tocata si mi-am zis: ce-ar fi sa incerc??? si am incercat...ce-a iesit...uitati si voi....noua ne-a placut....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr carne tocata( de care este)
  • cateva felii se sunca presata
  • cam 150 gr mozzarella
  • un ou
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei pt prajit
  • putina faina pt modelarea carnii
  • pt garnitura:
  • cam 50 g orez
  • un morcov
  • o tulpina telina
  • vegeta
  • pt sos:
  • o jum ceapa mica-potrivita
  • o lg unt
  • o l-ita curry
  • 3 lg vin alb
  • 1 l-ita faina( amidon de cartofi trebuia. dar nu am avut de nici unul...)
  • putina apa
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu cu orez in sos de curry:

mai intai am amestecat carnea cu un ou, sare, piper si pesmet...nu mi-am dat seama ca la modelarea ei o sa-mi trebuiasca faina, si nu trebuia sa pun chiar asa mult pesmet in carnita, trebuia sa o las mai moale...in fine...deci am amestecat ca la chiftele, dar numai cu ou.

orezul l-am pus la fiert in apa cu vegeta , o tulpina d etelian si un morcov ras. cand a fiert, am scos tulpina de telina si am aruncat-o, iar orezul l-am pus in doua forme de budinca si am lasat deoparte.

am taiat sunca felii si mozzarella la fel( eu am folosit si cateva felii de cascaval., ca tot statea uitat prin frigider...)

am luat apoi un fund de lemn, l-am presarat cu faina si a luat din compozitia de carme cate o lingura, am dat-o prin faina ca sa o pot modela si cu mana am presat-o pana am latit-o cam laforma inc are era taiata sunca...am asezat pe ea sunca data prin faina, apoi mozzarella, o lata feie de sunca si apoi o alta bucatica de carnita modelata...am tasat bine marginile cas a nu iasa mozzarellla afara la prajit, am dat apoi bucata intreaga prin ou si apoi prin pesmet absolut pe toate marginutele si am copt in ulei incins, invartind-o de cateva ori de pe-o aprte pe alta. am repetat operatia pana m terminat carnita...mie mi-au iesit sasebucati sanatoase de gordon bleu.

le-am lasat putin pe un servet sa absoarba uleiul in exces ., timp in care am facut repejor sosul astfel: am incins untul si am taiat marunt ceap , am lasat sa se inmoaie cat sa se faca asa aurie, apoi am pus vinul si am lasat doua minute, apoi am adaugat curry si i l-ita de faina  diluata bine in pa...am lasat la fiert  cateva minute ( 3-4) , dacaa e prea gros mai puneti apa, am adaugat si sare si piper dupa gustul meu.

pe farfuria de servit am rasturnat forma cu orez , apoi am pus sosul peste si langa bucatile de gordon bleu...ca ornament am mai adaugat putin patrunjel verde tocat.

a mers bine cu castraveti murati ...si desigur vinul rosu!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu cu orez in sos de curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (25)

adasev12 1

11.03.2011, 10:29

mona...asa e...pup

Mitinita 1

11.03.2011, 10:41

super ideea!!!o sa incerc si eu

adasev12 1

12.03.2011, 21:37

e f bun, adinuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cordon Bleu