Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)

de marieta in Prajituri, 18 Dec 2011 | 6429 vizualizari

 

bune si astea zic eu!!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 250g faina,
  • 125g,unt,
  • 60 g zahar,
  • 1 ou,
  • putina sare,
  • coaja de lamaie.

pentru umplutura:

  • 50 g curmale,
  • 50 g caise uscate,
  • 50 g smochine uscate,
  • 1 ou plus 1 albus,
  • 50 g zahar,
  • nuci sau migdale macinate pana iese un aluat tare.
  • un galbenus pt uns deasupra.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen):

din ingredientele pentru aluat se framanta un aluat care se lasa o ora la odihna.

pentru umplutura se taie fructele marunt,si se amesteca cu celelalte ingrediente plus nuci sau migdale macinate pana iese o compozitie tare.

se intind foi din aluat care se taie in romburi cu rotita cu zimti,se pune cate o lingurita de umplutura se unge aluatul pe margini cu galbenus si se lipesc la mijloc.

se coc la foc potrivit.

se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulețe fărâmicioase cu magiun sau ”Cornuțăi cu majun” :)