Cornulete cu nuca

de Ina in Dulciuri, 12 Sep 2016 | 19204 vizualizari

 

Mi-au facut cu ochiul cornuletele Diacontei, le-am preparat si mi-a placut fooarte mult rezultatul :X 
Merita sa testati aceasta reteta! 
*Pentru "Ziua cand imi rasfat nevasta" 

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 250 g unt 82% grasime
  • 160 g miez de nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou si inca 2 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita cu pudra de scortisoara
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja de la o lamâie
  • un praf de sare
  • zahar pentru pudrat
Portii: 80
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca:

Este necesar ca untul sa fie rece, din frigider.

Amestecam faina cu praful de copt si un praf sare.

Adaugam apoi nuca macinata, oul intreg si cele 2 galbenusuri, zaharul, coaja de lamâie, esenta de vanilie  si pudra de scortisoara.

Untul rece il dam pe razatoare, il distribuim in aluat si incepem framantarea pana obtinem o compozitie omogena.

Nu insistam prea mult cu framantarea pentru a nu se topi untul prea tare si a nu se inmuia aluatul.  

Punem aluatul la frigider pentru cca o ora, apoi il portionam in bucati mai mici. Formam suluri de aluat pe care le vom taia in mici pernute pe care le modelam cu ajutorul degetelor obtinand semilune de aluat.  

Asezam semilunele in tava captusita cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru cca 20 minute, la foc mic, pana cand incep usor sa se rumeneasca ( nu foarte tare ). La inceput sunt inca moi, dar cand se racesc vor deveni extrem de sfaramicioase.  

Scoatem cornuletele din tava si le pudram cu zahar cat sunt inca fierbinti.

Pastram cornuletele in recipiente inchise, pentru mai multe saptamani. 

TIPS-URI

1

Numarul de cornulete obtinut din cantitatile date difera in functie de cat de mari le modelati

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem si nuca