Cornulete cu rahat

de Bunica in Prajituri, 15 Oct 2014 | 32285 vizualizari

 

O reteta pe care se asternuse praful;),l-am suflat si am trecut la treaba.Ehhhhhhhhh,sa va spun cat sunt de bune?Mai bine va las sa hotarati singuri.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml.lapte
  • 200 g. untura
  • 10 g. drojdie uscata
  • 1 ou
  • 500-550 g. faina
  • 400 g. rahat
  • gem si nuca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

400 g.faina se pun intr-un vas de framantat.

Pune in faina oul,untura,laptele , drojdia si framanta .

Restul de faina se adauga in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Lasa aluatul sa se odihnesca la rece pentru 10 minute
Cat timp se odihneste aluatul(tu nu te odihnesti:)))ci tai rahatul in bucatele dreptunghiulare si tapetezi tavile cu hartie de copt.

Imparte aluatul in 5 parti.

Ia cate o parte ,intinde o foaie subtire(2-3 mm),taie sub forma pe triunghiuri sau patrate.

In fiecare patrat(am taiat eu) pune cate o bucatica de rahat sau gem,ruleaza si pune-l in tava . 

Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pana ce cornuletele se rumenesc usor.

Se scot din cuptor si se pudreaza calde.

 

TIPS-URI

1

este bine ca gemul sa fie mai legat.

2

nu se rumenesc prea mult ,ca se intaresc

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

claudiaO 1

16.10.2014, 09:34

Bunica, cum vine asta "sa va spun cat sunt de bune?Mai bine va las sa hotarati singuri. " ???
Pai cum sa le gust? prin calculator?

delicioase!!!

mirela0911 1

16.10.2014, 13:38

Cat sunt de bune!

xana 1

17.10.2014, 14:38

Super!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete ''Buni''