Cornulete fragede

de cristinutza_vida in Prajituri, 6 Ian 2013 | 8845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 400 gr smantana grasa
  • 3 galbenusuri
  • putina sare
  • 1 pachet margarina
  • ciocolata,nuca,gem,rahat,etc pt umplutura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Se amesteca faina cu margarina pana se incorporeaza totul,se adauga restul ingredientelor si se framanta pana devine un aluat bine legat.

Aluatul rezultat se lasa la odihnit intre 1 ora si 12 ore,cu cat mai mult cu atat mai bine.

Dupa ce a trecut timpul preferat de voi,se i-a aluatul si se da forma de rulada,se taine in bilute de marimea unui pumn.Fiecare biluta se intinde cat mai subtire,pana devine transparent si se taie in 8 triunghiuri ca pentru fiecare cornulete.

Se pune pe fiecare triunghi cate o lingurita din umplutura dorita,eu am ales nuca.

Se incepe rularea lor de la partea mai lata sper varf,avand grija sa strangem putin mai tare la inceput pentru ca sa nu iasa umplutura.

Umplutura nuca:

se bat bine cele 3 albusuri ramase de la aluat,se adauga 5 linguri de zahar,fiecare cat doreste de dulce si se adauga 200-300 gr nuca macinata fin,la fel fiecare cat doreste de multa.

Se pun in tava si se pun la cuptorul preincalzit pana devin aurii.se lasa la racit si se dau prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat