Cornulete fragede cu gem de prune

de Luckycake in Prajituri, 4 Iun 2014 | 20159 vizualizari

 

Am facut si eu cornulete fragede, o minunatie ! Sunt foarte fragede si gustoase :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 galbenus
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 5 lg mari zahar
  • 5 lg mari untura
  • 200 gr iaurt
  • un borcan mic magiun de prune
  • zahar praf
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem de prune:

Punem faina intr-un bol apoi in mijloc facem o adancitura si adaugam celalate ingrediente , framantam repede , deaorece este un aluat fraged nu trebuie framantat mult, ci doar atat cat sa devina omogen.Impartim aluatul in 4 parti egale .Luam o bucata de aluat si o intindem sub forma de cerc cu ajutorul unui sucitor, atentie trebuie sa lucram pe o suprafata pudrata cu faina pt a nu se lipi aluatul,o intindem subtire, apoi o impartim in 10 triunghiuri egale( precum in poza).La capatul fiecarui triunghi vom pune o lingurita magiun de prune si il apoi rulam .Le punem pe o tava de copt cu hartie cerata si le dam la cuptor pana devin usor aurii la margini.Le pudram cu zahar praf si le lasam sa se raceasca.Facem la fel cu aluatul ramas pana cand sunt toate gata.

TIPS-URI

1

Se pastreaza foarte bine cateva zile intr-un loc racoros.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem de visine