Cornulete fragede cu untura

de Criss in Prajituri, 4 Ian 2017 | 7829 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori."
Sunt cele mai fragede cornulete pe care le-am facut vreodata. Realmente se topesc in gura. Problema mare e ca nu te poti opri din mancat...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 200 g smantana
  • 200 g untura
  • 500 g faina
  • 1 borcan magiun de prune
  • zahar farin pentru pudrat cornuletele
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu untura:

Intr-un vas, se amesteca smantana cu untura moale, apoi se adauga faina treptat si se omogenizeaza. In final, vom obtine un aluat fin, usor lipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru 2 ore. Dupa cele 2 ore, se scoate aluatul, se intinde intr-o foaie dreptunghiulara si se taie patrate, nu foarte mari. Apoi, fiecare patrat se intinde intr-o foaie subtire, dreptunghiulara, dupa cum se poate observa in imaginea de mai jos. Se pune o lingurita de magiun de prune, sau marmelada/gem mai tare si se ruleaza sub forma unor tigarete. Se pun cornuletele in tava pe hartie de copt si se coc 20-25 minute, pana devin usor aurii. Cand sunt gata, se tavalesc prin zahar pudra. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza in cutii de tabla. Sunt extrem de fragede si bune si se pastreaza foarte bine chiar si doua saptamani. Pe masura ce stau, devin si mai fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

katty 1

04.01.2017, 21:12

Si preferatul meu este , Criss, dar de vreo 2 zile vad numai vin din asta ca decor in poze, cred ca in curand o sa deschid sticla pe care am primit-o cadou de ziua mea, ca tare pofta mi s-a facut!

Bya Ralu 1

04.01.2017, 21:33

bune

Criss 1

05.01.2017, 14:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede