Cornuri cu ciocolata - Croissants

de Miha in Prajituri, 28 Iun 2012 | 9435 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 40 g zahar
  • 250 ml lapte rece
  • 50 g unt +
  • 250 g unt
  • 2-3 linguri faina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata - Croissants:

Intr-un castron punem faina. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia, sarea, zaharul, untul taiat cubulete si laptele rece. La inceput se amesteca cu o furculita pana faina se transforma in coca, apoi se framanta cu mana pana se obtine un aluat omogen, care nu se lipeste de mana si castron. Nu se framanta mult, doar cat sa nu aiba cocoloase.

La nevoie se mai poate adauga putin lapte rece sau faina, dupa cum o cere aluatul.

Aluatul se strange sub forma de bila si se da la frigider pentru 1 ora.

Untul se freaca, sa iasa apa din el, apoi se amesteca cu 2-3 linguri faina. Se pune pe o bucata de folie alimentara, se inveleste, i se da o forma cubica si se da la frigider.

Pe masa presarata cu faina intindem cubul de unt, pana obtinem o foaie patrata, de cca 1 cm grosime.

Intindem apoi aluatul, intr-o foaie dubla ca marime, fata de patratul de unt.

Punem patratul de unt peste foaia de aluat si impachetam astfel: partea din dreapta se aduce peste unt, iar cea din stanga se aduce pe deasupra, pana la marginea foii.

Se intinde apoi cu sucitorul intr-o foaie de 3 ori mai lunga decat este pe lat, de cca 1 cm grosime. Mai departe, impachetam in 3 parti, se aduce partea din fata, pana la jumatate, iar cealalta parte se aduce deasupra si inca o data in 3. Se impacheteaza bine, astfel incat sa nu ramana goluri de aer.

Daca apar basicute de aer in aluat, mai ales in timpul intinderii cu sucitorul, se elimina intepand aluatul cu varful unui cutit subtire.

Daca in timpul intinderii se intampla ca untul sa iasa din aluat, se presara locul cu faina si se intinde cu sucitorul.

Invelim aluatul in folie si dam la rece pentru 30 de minute.  Scoatem aluatul de la frigider si repetam operatiunea de mai sus, operatiune ce o repetam de 4 ori, la interval de 30 de minute de tinut la rece.

In tot timpul cand impaturim aluatul presaram cu faina, sa nu se lipeasca, doar daca este nevoie

Cand se impaturesc foile se curata bine de faina cu ajutorul unei pensule, pentru ca aluatul sa nu se imbibe cu multa faina

Ultima data se intinde aluatul in foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime, apoi se taie in 2 pe lungime, apoi in triunghiuri de marimea dorita.

Pe baza fiecarui triunghi se pune cate un patratel de ciocolata si se ruleaza catre varf. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele si se pun la frigider pentru 30 de minute.

Se poate folosi orice alta umplutura va place sau se pot face si simple, dupa cum va e preferinta.

Neaparat sa le puneti la frigider, sa fie reci inainte de a baga tava la cuptor. Eu la prima tura de cornuri am zis ca nu e nevoie si n-au iesit frumoase, s-au desfacut. Au fost bune, dar urate. :))

Se scoate tava de la frigider, se ung repede cornurile cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte rece si se dau la cuptorul incins la foc mediu spre mare, pentru cca 20-25 de minute.

Dupa ce am facut cornurile cu ciocolata din aluat de foietaj rapid, am vrut sa incerc si varianta asta, pentru a putea face diferenta.

Am vrut sa fie un rezultat final moale si  pufos, dar in acelasi timp foietat. Si chiar asa si este. Iar acum, cu mana pe inima i-as putea raspunde Laviniei...da, este un aluat pe care l-as mai face si a doua si a treia oara...Asa ca, intr-o zi cand dispuneti de ceva timp, neaparat sa-l faceti si voi. Nu e deloc greu, va asigur.

Multumesc Gabrielei ca m-a ajutat cu ingredientele pentru acest aluat de foietaj. :*

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata - Croissants" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu cacao si nuci