Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa

de Retete_gustoase in Dulciuri, 16 Iul 2024 | 1098 vizualizari

 

Cornuri pufoase si delicioase cu magiun si nuci! Aceasta reteta usoara este ideala pentru a obtine cornuri aurii si aromate, perfecte pentru micul dejun sau gustarile dulci. Incearca acum aceasta combinatie savuroasa!
Pentru aceste Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa, ai nevoie de ingredientele urmatoare: faina, zahar, unt, lapte, oua, magiun si nuci.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa:
  • aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie (optional)
  • 1 lingurita extract de vanilie (optional)
  • umplutura:
  • 200 g magiun
  • 200 g nuci, tocate grosier
  • In plus:
  • 1 ou batut (pentru uns)
  • zahar pudra (pentru decor, optional)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa:

Cum se prepara Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa:

Intr-un bol mic, amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 100 ml lapte caldut. Lasa amestecul sa stea 10 minute pana cand devine spumos.

Intr-un bol mare, adauga faina, zaharul ramas si sarea. Fa o gaura in mijloc si adauga drojdia activata, restul de lapte, ouale, untul topit, coaja de lamaie si extractul de vanilie.

Amesteca bine ingredientele si framanta aluatul timp de 10-15 minute pana cand devine elastic si nelipicios. Poti folosi un mixer cu carlig pentru aluat pentru aceasta etapa.

Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, rastoarna-l pe o suprafata usor infainata si framanta-l usor pentru a scoate aerul.

Imparte aluatul in doua parti egale. Intinde fiecare parte intr-un cerc cu diametrul de aproximativ 30 cm.

Taie fiecare cerc in 8 triunghiuri egale.

Pune o lingurita de magiun si cateva bucati de nuci la baza fiecarui triunghi. Ruleaza triunghiurile de la baza lata spre varf pentru a forma cornuri.

Aseaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele pentru a creste.

Acopera-le cu un prosop curat si lasa-le sa creasca inca 30 de minute.

Incalzeste cuptorul la 180°C.

Unge cornurile cu oul batut si coace-le in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute, sau pana cand devin aurii.

Scoate cornurile din cuptor si lasa-le sa se raceasca pe un gratar.

Daca doresti, presara zahar pudra peste cornurile racite inainte de a le servi.

Incearca si reteta de Cornuri cu gem, super pufoase si bune sau reteta de Croissante rapide.

Iti recomandam si reteta de Cornuri pufoase cu mac.

TIPS-URI

1

Asigura-te ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei inainte de a incepe prepararea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cum sa pregatesti cel mai bun pui asiatic, reteta rapida si aromata pentru o cina perfecta

pe 06.09 la 19:35

Pulpa de porc inabusita – reteta simpla, la tigaie

de vasimur 4

pe 06.09 la 17:49

Clatite cu sos de caramel cu portocale, o reteta de desert rapid, delicios si aromat

pe 05.09 la 16:34

Pui gratinat la cuptor, reteta simpla si savuroasa, usor de preparat

pe 04.09 la 19:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3008 puncte

bucatarasa

1100 puncte

- Andreea -

1010 puncte

vasimur

136 puncte

Lau

Lau 9

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri bicolore