Coronita cu stafide si merisoare - de post

de mihaelar63 in Dulciuri, 20 Mar 2015 | 4266 vizualizari

 

Se prepara foarte simplu si se consuma foarte rapid cu o dulceata care sa insiropeze bine feliuta delicioasa cu stafide si merisoare .

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte cocos
  • 15 gr drojdie de bere proaspata
  • 3 linguri zahar brun
  • 375 gr faina alba
  • 100 gr margarina
  • 65 ml ulei
  • 2 zahar vaniliat
  • coaja rasa de la o lamaie bio-etratata
  • 1 praf de sare
  • 100 gr merisoare uscate
  • 100 gr stafide sultanine
  • 100 ml rom
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu stafide si merisoare - de post:

Stafidele si merisoarele uscate se clatesc cu apa calda , se scurg si se pun la hidratat in rom . Din cand in cand amestecati-le . Daca trebuie hidratate rapid se pot incalzi 1-2 minute la cuptorul cu microunde .

Se amesteca drojdia cu laptele de cocos caldut , o lingura de zahar si 2 linguri de faina . Se lasa 10 minute sa dospeasca .

Se cerne faina si se pune , maiaua dospita , coaja de lamaie rasa , restul de zahar , sare , zahar vaniliat , ulei si margarina [ moale] . Framantati bine amestecul si lasati-l la crescut intr-un loc cald . Acoperiti aluatul cu o folie alimentara unsa cu ulei .

Dupa 20 minute cand a crescut incorporati stafidele si merisoarele .

Puneti aluatul intr-o  forma de guguluf unsa cu margarina si tapetata cu faina alba . Lasati sa creasca aluatul la cald . Forma de guguluf a stat la mine perfect pe manerul capacului de supa ce fierbea la foc mic .

Coaceti coronita la foc mediu [170 grade ] timp de aproape o ora .

Dupa ce coronita s-a copt uniform se scoate din forma si se serveste presarata cu zahar pudra .

Noi am servit feliile de coronita cu o dulceata de mure mai insiropata ... :d

TIPS-URI

1

Acoperiti aluatul pus la dospit cu o folie alimentara unsa cu ulei . Aluatul va creste mai rapid iar folia unsa se desprinde usor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu stafide si merisoare - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă de post