Costite de porc adevarate, la gratar

de mihaelar63 in Porc, 26 Iul 2021 | 2159 vizualizari

 

  Am tot primit recomandari si sfaturi de cat de bune sunt costitele gata condimentate de la firma X . Daca mi-au spus trei persoane diferite, am achizitionat si eu. Dezamagire totala !!! Gust prea dulce, aditivi, prea sarate !!! A venit timpul sa prepar eu propria varianta. Sunt foarte multumita si am sa repet experienta !!!  Astea-s costite adevarate ce le-am facut eu  !!!Probabil chiar pentru intalnirea de vara a bucatarasilor !!! .

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg costita de porc
  • 2 beri
  • 2 cepe
  • 2 foi dafin
  • 1 manunchi mic de cimbru
  • 6 linguri untura proaspata de porc
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita paprika dulce afumata
  • 1 lingurita fulgi de chilli
  • 2 lingurite usturoi granulat
  • 2 lingurite zaatar
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite de porc adevarate, la gratar:

  1. Costitele de porc se spala si se pun intr-o cratita mare.
  2. Se sareaza. Se pun foile de dafin, cepele intregi si crengutele de cimbru.
  3. Se toarna deasupra berea si apa cat sa le acopere.
  4. Se fierb costitele cam o ora, sub capac.
  5. Opriti fierberea si le scurgeti de lichid cand furculita intra usor in carne.
  6. Lasati carnea sa se zvante si sa se raceasca putin .
  7. Intr-un bol amestecati condimentele cu sare .
  8. Puneti untura de porc proaspata peste condimente si amestecati .
  9. Cu acest amestec, ungeti costitele pe ambele parti .
  10. Costitele astfel pregatite se pun la rece pana vor fi puse pe gratar.
  11. Coaceti costitele pe gratar dupa preferinta: mai perpelite sau mai fragede !!!
  12. Noi am facut costitele o parte direct pe gratar.
  13.  O alta parte peun gratar de inox pus pe gratarul de font . Deci nu chiar la plita incinsa . S-au copt mai mult in caldura emanata .
  14. Mi-au placut cele preparate in al doilea mod  Au fost mai suculente si mai fragede .
  15. Serviti alaturi de costitele la gratar legume sau salate de cruditati .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Serviti alaturi de costitele la gratar legume sau salate de cruditati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite de porc adevarate, la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc marinata, la gratar