Cosuri de fum ( kurtos kolacs)

de Sidy in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 11994 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 7 linguri zahar pudra
  • 1 varf cutit sare
  • 150 g unt( margarina) topit
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g nuca macinata
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosuri de fum ( kurtos kolacs):

Drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 80 ml lapte caldut, o punem sa creasca.

Intr-un bol mare punem faina, ouale , zaharul praf, coaja de lamaie si dupa ce drojdia acrescut o adaugam si pe aceasta.Framantam si adaugam laptele caldut incetul cu uncetul.Daca mai este nevoie, mai adaugam putin lapte. In pozele mele veti vedea cantitatile duble ale retetei(le-am dat si copiilor) Dupa ce am framantat bine , acoperim bolul si lasam aluatul sa dospeasca la cald, ferit de curent.

Intr-o farfurie amestecam nuca cu nuca de cocos si zaharul. Margarina o taiem cuburi si o topim incet.

Dupe ce aluatul a dospit cam vreo ora , il punem pe o fata de masa presarata cu faina si facem mai multi pupi. Formele pe care vor fi coapte cosurile de fum( furnalele) le ungem cu unt.

:-* Lia multumesc tare mult pentru ideea de a folosi cilindrul de carton de la prosoapele de hartie, invelite in staniol.  :-*

Luam pe rand cate un pup si il intindem cu sucitorul pina are o grosime de 5 mm.Taiem cu pintenul fasii pe care le rulam pe cilindrii unsi avand grija sa se suprapuna putin aluatul cand rotim cilindrii. Dam cosurile prin margarina topita( le ungem) apoi prin nuca, bine de tot si le punem intr-o tava in pozitie verticala.

Cuptorul a fost incalzit in prealabil la 160 de grade C .Dam tava in cuptor si pentru ca o punem pe pozitia cea mai de jos ca sa incapa cilindrii, reducem focul la minim.Lasam sa se coaca pina cand capata o frumoasa culoare aramie. Dupa ce s-au copt, lasam sa se raceasca pe forme, de abia atunci le scoatem. Cu siguranta veti fi incantate de rezultatul obtinut si veti gusta din ele asa....calde.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosuri de fum ( kurtos kolacs)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ryta 1

27.09.2014, 13:46

reisnaor_2006 1

27.09.2014, 18:54

o reteta de toppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp

Sidy 1

28.09.2014, 06:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi)