“Coşut “cu ulei

de Mihaela11_jo in Prajituri, 7 Mai 2011 | 4409 vizualizari

 

In copilarie de sarbatorile Craciunului si Paştelui mergeam intotdeauna cu bunica la matuşile mele :tante Nuşi si tante Milli la Aradul- Nou.Si intotdeauna de Sarbatori era nelipsit de la masa “Coşut” cu ulei, prajitura mea preferata.
Este o prajitura foarte buna si practica atunci cand esti in pana de timp; excelenta si la micul dejun cu o cana de cafea!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua  
  • 300 grame faina  
  • 250 grame zahar  
  • 1 lamaie( coaja rasa si sucul)  
  • coaja rasa de la o portocala  
  • 1 praf de copt  
  • 2 linguri fulgi de cocos  
  • 1 mana de stafide  
  • cateva bucatele de rahat cu aroma de roze  
  • 3 linguri bomboane colorate pentru prajituri  
  • glazura Dr.Oetker( optional)
  • 100 ml de ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Coşut “cu ulei:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala si treptat zaharul.

Se mixeaza bine pana se dizolva zaharul si amestecul devine lucios.

Se adauga in continuare galbenusurile si uleiul,fulgii de cocos, apoi faina cernuta si bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie.

Se pune intr-o tava cu diametrul de 32 cm unsa cu ulei si presarata cu faina.

Se pun din loc in loc bucatele de rahat alternand cu stafide; se presara cu bomboane colorate.

Se da la cuptorul preeincalzit la 160 de grade timp de 45 de minute( sau se face proba cu scobitoarea).

Se lasa in tava pana se raceste, apoi se taie cu un pahar sau o forma metalica pentru biscuiti.

Optional se poate glazura.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "“Coşut “cu ulei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

COMENTARII (37)

Bucataras Medi 1

13.05.2011, 19:31

ce frumos arata.............

VERONICA2607 1

19.03.2012, 17:24

super

Mihaela11_jo 1

22.03.2012, 09:08

Eduard
Medi
veronica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Harisi