Cotlet de porc cu legume la cuptor

de mirela0911 in Porc, 12 Iul 2015 | 7406 vizualizari

 

O "leguma" intre legume! :D

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati cotlet de porc fara os
  • 30 ml ulei
  • 1 morcov
  • 1/4 de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa alba
  • 3-5 catei de usturoi
  • 1/4 de dovlecel
  • 2 rosii
  • sare, piper
  • 1 cana supa de legume
  • 50 ml bulion
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu legume la cuptor:

Cotletul se spala si se sterge cu prosoape absorbante. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza intr-un vas de yena se aseaza bucatile de carne.

Legumele se curata si se spala. Morcovul se taie rondele, telina si pastarnacul cubulete, ceapa se taie solzisori, dovlecelul se taie cubulete cu tot cu coaja. Cateii de usturoiul se curata si se lasa intregi. Toate legumele se aseaza peste carne, se condimenteaza din nou cu sare si piper, se stropeste totul cu ulei si se toarna apa. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 30 de minute. Se indeparteaza folia. Rosiile se curata de coaja, se taie cubulete si se pun peste legumele din tava impreuna cu bulionul. Se da din nou la cuptor pentru aproximativ 15 minute, dupa care se scoate carnea si se aseaza deasupra legumelor. Se da din nou la cuptor pana ce prind culoare bucatile de carne.

Se serveste alaturi de cartofi piure. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu aveti supa de legume, se poate inlocui cu apa.

2

Se pot pasa legumele, obitnandu-se un sos delicios (noi am preferat sa servim legumele ca atare).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc in sos, reteta simpla si delicioasa