Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon

de Bucataras Medi in Porc, 5 Aug 2016 | 12659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. de circa 1 kg cotlet de porc
  • 500 g spanac congelat
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura cu smantana
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa boia de ardei iute
  • 20 felii bacon feliate subtire
  • 250 ml vin sec alb
  • sare
  • piper macinat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon:

Cotletul de porc il spalam, il lasam la scurs, il ungem cu ulei de masline (2 linguri) si apoi il condimentam cu  sare, piper macinat, boia si cimbru.

Decongelam spanacul.
Usturoiul curatat il dam prin presa.
Punem la incins uleiul (3 linguri) si adaugam spanacul si usturoiul.
Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Lasam la foc potrivit pana cand scade.
Tragem de pe foc, lasam sa se racorasca si adaugam smantana. Amestecam.
Asezam muschiul de porc pe o hartie de aluminiu.
Peste muschiul de porc asezam spanacul cat mai uniform .

Imbracam muschiul de porc in bacon.

Invelim friptura in folia de aluminiu si o asezam intr-o tava in care am pus o cana cu apa.
Dam la cuptor pentru circa 1 ora si 15 min.
Scoatem tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu si dam din nou la cuptor pentru circa 15-20 min.
Scoatem din cuptor, asezam friptura pe un platou, o feliem si o servim alaturi de o garnitura si (sau) o salata.

Acum ca a sosit primavara putem folosi spanac proaspat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Xandrinne 1

09.08.2016, 09:15

Ancutsa 1

11.12.2017, 13:50

Arata super!

Anett 1

02.12.2021, 11:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Felii de jambon cu usturoi verde, gatite la slow cooker